Din istoricul bibliotecii

       În orașul Tg. Lăpuș, în incinta Casei de Cultură, funcționează biblioteca orășenească. Înființată în anul 1949 ca bibliotecă comunală, în anul 1950 devine bibliotecă raională, iar în anul 1968 bibliotecă orășenească, având și rolul de îndrumare a bibliotecilor din zonă.
     Colecțiile bibliotecii orășenești Tg. Lăpuș numără în jur de 27.000 de volume, au un caracter enciclopedic, adresându-se tuturor categoriilor de cititori, de la preșcolari până la intelectualul de marcă, satisfacerea nevoilor de lectură și informare ale cititorilor fiind principalul obiectiv al bibliotecii. Biblioteca deservsște un număr de cca. 13.000 locuitori ai zonei Lăpuș.
    Dicționarele și enciclopediile achiziționate, constituite în fondul de referință al sălii de lectură, oferă cititorilor informații din toate domeniile. În sala de lectură cititorii pot consulta colecțiile periodice și orice altă carte din bibliotecă.
    Biblioteca a fost dotată de curând cu 4 calculatoare conectate la internet, un scanner, o imprimantă, un videoproiector.
    Bibliotecarii care de-a lungul anilor au contribuit la constituirea, completarea, păstrarea și popularizarea colecțiilor bibliotecii sunt: Laurențiu Vladimir - primul bibliotecar, Chira Vera, Petru Martin, Fati Elena, Botiș Maria, Hango Gavril, Hruban Elena, Lazăr Cornel, Andrei Dorina, Mărieș Maria, Szasz Silvia, Butian Floare, Ghițiu Daniela. 

Un comentariu: